Manaki Brothers

НАГРАДИ 2023

Награди 2023 Златна камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филмЏЕВАХИР ШАХИН и КУРШАТ УРЕСИНза „За сувите треви“ Сребрена камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филмЧЕНГМА ЖИЈУАНза „Само реката си тече“ Бронзена камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филмПАОЛО КАРНЕРАза „Носталгија“ Посебно признание за кинематограферска работа во Официјалната програма „Камера […]

КИНОПРИКАЖУВАЧИТЕ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ

КИНОПРИКАЖУВАЧИТЕ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ

КИНОПРИКАЖУВАЧИТЕ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА ВМРЕЖУВАЊЕ: ДА ЈА ВРАТИМЕ ПУБЛИКАТА И ДА СОЗДАВАМЕ И ЕДУЦИРАМЕ НОВА Под медијаторство и иницијатива на Форумот за разумни политики во рамките на фестивалот „Браќа Манаки“ се потпиша меморандум меѓу седум киноприкажувачи во Македонија: Кинотека на Северна Македонија, Синема паркинг кино-Битола, 3Д Кино Битола, Центар за култура-Битола, Киноверзум Свети Николе, кино […]

ЛУКА КОАСИН: ФИЛМОТ НАЈПРВО ТРЕБАШЕ

ЛУКА КОАСИН: ФИЛМОТ НАЈПРВО ТРЕБАШЕ

ЛУКА КОАСИН: ФИЛМОТ НАЈПРВО ТРЕБАШЕ ДА СЕ ВИКА АРКАН, НО ДОЗНАВМЕ ДЕКА ТАКА СЕ ВИКА ЕДЕН ВОЕН ЗЛОСТОРНИК И ГО СМЕНИВМЕ ВО АЈКЕН Во официјалната селекција на 44. ИФФК „Браќа Манаки“ беше прикажан филмот „Само реката си тече“. Тоа е кинески филм од жанрот драма, од 2023 година во режија на Веи Шуџун, кој заедно […]

ЛЕНА И ВЛАДИМИР НА ИГОР АЛЕКСОВ

ЛЕНА И ВЛАДИМИР НА ИГОР АЛЕКСОВ

„ЛЕНА И ВЛАДИМИР“ НА ИГОР АЛЕКСОВ ЌЕ БИДЕ ПРИКАЖАН НА СВЕЧЕНОТО ЗАТВОРАЊЕ НА 44. ИФФК „БРАЌА МАНАКИ“ Дебитанскиот филм на Игор Алексов, приказната за двајцата бегалци Лена и Владимир, раскажана во сценариото на Александар Русјаков, ќе го затвори годинешното издание на ИФФК „Браќа Манаки“. На денешната прес конференција беше претставена екипата од филмот. -Снимањето се одвиваше во 2018 […]

Scroll to Top