Manaki Brothers

КЛуб „НУЛА“

AT, FR, DE | 110'
24.9.2023 | 19:00 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА
Режисер: Џесика Хауснер | Актери: Миа Васиковска, Сидсе Бабет Кнудсен, Аманда Лоренс

Госпоѓица Новак се придружува на персоналот на меѓународен интернат за да им држи курс по свесна исхрана. Ги подучува дека е здраво да се јаде помалку. Останатите наставници доцна забележуваат што се случува, и додека зафатените родители да се освестат, Клубот „Нула“, веќе е реалност.

КИНЕМАТОГРАФЕР: МАРТИН Г'ШЛАХТ

Мартин Гшлахт е австриски кинематографер кој ја добил наградата Карло ди Палма за европски кинематографер за „Добра ноќ мамо“ (Goodnight Mommy) од 2014 г. Познат е и како кинематографер на „Жени без мажи“ (Women Without Men) на Ширин Нешат од 2009 г., „Лурдес“ (Lourdes) на Џесика Хауснер од 2009 г., како и филмот номиниран за Оскар – „Реванш“ (Revanche) од 2008 година.

Scroll to Top