Manaki Brothers

НА КИНО ПА ОЛАБАЈ СО МАНАКИ ОФФ

КЦ Магаза е ОЛАБАЈ-зона на Манаки офф 2023

22/09/2023 (ПЕТОК) КЦ МАГАЗА

15.00 – 17.00 часот Наследниците на Манаки | Филмско патување низ  филмовите на Манаки ǀ филмска работилница со режисерката Марија Џиџева

17.30 Нарацијата во книжевноста и филмот ǀ разговор со Румена Бужаровска | модератор Ана Василева

23/09/2023 (САБОТА) КЦ МАГАЗА

12.00 – 18.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

11.00 – 16.00 Наследниците на Манаки | По патот на Манаки
филмска работилница со режисерката Марија Џиџева

17.00 – Изложба на фотографии од „Крај Вардарот сесии“
Божиновски часовници и накит и Аудиокултура во Теохаров аудио агол

18.00 – 19.00 Аудио презентација ǀ референтен звук во слушачки агол

23/09/2023 (САБОТА) 19.00 ЧАСОТ ШИРОК СОКАК

Филмско кабаре – официјално отворање на програмата

На Кино па Олабај со Манаки ОФФ“

24/09/2023 (НЕДЕЛА) КЦ МАГАЗА

11.00 – 18.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

11.00 – 13.00 Наследниците на Манаки ǀ филмска работилница ǀ со режисерката Марија Џиџева

15.00 – 18.00 Друштвени игри од Гоблин ǀ со Иво Бару

24/09/2023 (НЕДЕЛА) 17.00 ЧАСОТ ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА БИТОЛА

Проекција на филмските продукти од работилницата Наслединиците на Манаки  ǀ доделување на сертификати за учесниците во работилницата.

18.00 – 19.00 Аудио презентација ǀ референтен звук во слушачки агол

25/09/2023 (ПОНЕДЕЛНИК) КЦ – МАГАЗА

11.00 – 17.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

11.00 Мани кадро со Браќата ǀ фото агол

14.00 – 17.00 Друштвени игри од Гоблин ǀ со Иво Бару

17.00 часот Отварање на фото изложба „Со Љубов од Битола“

26/09/2023 (ВТОРНИК) КЦ – МАГАЗА

11.00 – 17.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

11.00 Мани кадро со Браќата ǀ фото агол

12.00 Проекција на документарниот филм „Манаки“ во продукција на ОХО

17.00  Феминистичко Stand up попладне со Софија Ристевска Петрушева и Никола Пројчевски

*Шоуто не е за публика под 15 години

27.09.2023 СРЕДА КЦ МАГАЗА

TIME.SOUND.VISION

Заедничка презентација на Божиновски часовници и накит и Аудиокултура на Теохаров аудио систем

11.00 Мани кадро со Браќата ǀ фото агол

12.00 – 14.00 Работилница за дизај на омот за винил
„Крај Вардарот сесии во Аудиокултура“

14.00 – 16.00 Ексклузивен ВИП настан – Вкусот на Македонија

16.00 – 17.30 Презентација на нов дигитален производ (мрежен засилувач)

на Теохаров

17.30 – 19.00 Премиерна аудио презентација на новиот винил
„Крај Вардарот сесии во Аудиокултура“

28.09.2023 ЧЕТВРТОК КЦ МАГАЗА

TIME.SOUND.VISION

11.00 Мани кадро со Браќата ǀ фото агол

11.00 – 17.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

13.00 – 15.00 Ексклузивен ВИП настан – Вкусот на Македонија

17.00 Промоција на плочите „THE BACK OF BEYOND“ на Кокан Димушевски и „ГРИЖА НА СОВЕСТА“ на бендот Паркети. Промотор Тошо Филиповски.
Издавач и органзизатор Корпус Деликти Рекордс

19.00 – 20.00 аудио презентација на новите винил изданија на „THE BACK OF BEYOND“ и „ГРИЖА НА СОВЕСТА“ во слушачки агол

29.09.2023 ПЕТОК КЦ МАГАЗА

11.00 Мани кадро со Браќата ǀ фото агол

11.00 – 17.00 Aудио презентација ǀ музика за филм во слушачки агол

17.00 Филм/ Музика/ Поезија
Промоција на збирка поезија „Филмски песни“. Автор: Дејан Трајкоски.
Музика: Браснислав Николов и Гоце Јованоски

19.00 Јазична меморија – Изложба на визуелен приказ на македонски зборови  автор: Сташа Божиновска

29/09/2023 (ПЕТОК) 20.00 ЧАСОТ ШИРОК СОКАК

Филмско кабаре – официјално затворање на програмата
На Кино па Олабај со Манаки ОФФ“

*Слушачкиот агол е опремен со Теохаров аудио систем (net amplifier & H – type loudspekaers)

Scroll to Top