Manaki Brothers

АНАТОМИЈА НА ЕДНО ПАЃАЊЕ

FR | 150'
28.9.2023 | 21:15 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА
Режисер: Жустин Трие | Актери: Сандра Хулер, Сван Арло, Мило Мачадо Гранер

Во текот на претходната година, Сандра, германска писателка, нејзиниот сопруг, Французинот Самуел и нивниот единаесетгодишен син Даниел живеат самотнички живот во оддалечен град на Француските Алпи. Откако Самуел ќе биде пронајден мртов во снегот под нивната колиба, полицијата се испитува дали извршил самоубиство или бил убиен.

КИНЕМАТОГРАФЕР: СИМОН БОФИС

Симон Бофис е француски кинематографер познат по филмовите „Моето магаре, мојот љубовник и јас“ (номинација за наградата Цезар за најдобра кинематографија во 2021), „Нож + срце“ (2019), „Мирна река“ (2018) и „Фиделио: Одисејата на Алис“ (2014).

Scroll to Top