Manaki Brothers

Uncategorized @mk

ЛЕНА И ВЛАДИМИР за вежбање

ЛЕНА И ВЛАДИМИР MK, RS | 95′ 29.9.2023 | 20:00 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Режисер: Игор Алексов | Актери: Тони Наумовски, Сара Климоска, Дениз Абдула Приказна за двајца избегани од општеството. Тој ја изгубил љубовта и се самоосудува на самотија. Таа, од домот за сираци, силувана, малтретирана, никогаш не почуствувала љубов. Кога ќе им се […]

ЛЕНА И ВЛАДИМИР за вежбање Read More »

ДРУГИ АКРЕДИТАЦИИ

ДРУГИ АКРЕДИТАЦИИ ИФФК БРАЌА МАНАКИ ПРИФАЌА ДРУГИ АПЛИКАЦИИДО 10 СЕПТЕМВРИ 2023 Доколку не сте филмски професионалец ниту новинар, а сакате да присуствувате на 44. издание на ИФФК БРАЌА МАНАКИ, пополнете го формуларот подолу: Фестивалот го задржува правото да ја одбие акредитацијата. Во такви случаи ќе бидете информирани по е-пошта.

ДРУГИ АКРЕДИТАЦИИ Read More »

АКРЕДИТАЦИЈА ЗА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ

АКРЕДИТАЦИЈА ЗА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ ИФФК БРАЌА МАНАКИ ПРИФАЌА АПЛИКАЦИИ ЗА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ ДО 10 СЕПТЕМВРИ 2023 Доколку сте филмски професионалец и сакате да присуствувате на 44. издание на ИФФК БРАЌА МАНАКИ, пополнете го формуларот подолу: Фестивалот го задржува правото да ја одбие акредитацијата. Во такви случаи ќе бидете информирани по е-пошта.

АКРЕДИТАЦИЈА ЗА ФИЛМСКИ РАБОТНИЦИ Read More »

ПРЕС АКРЕДИТАЦИЈА

ПРЕС АКРЕДИТАЦИЈА ИФФК БРАЌА МАНАКИ ЌЕ ПРИФАЌА АПЛИКАЦИИ ЗА ПРЕС/МЕДИУМИДО 10 СЕПТЕМВРИ 2023 Доколку сте новинар/вработен во медиуми и сакате да присуствувате на 44. издание на ИФФК БРАЌА МАНАКИ, пополнете го формуларот подолу: Фестивалот го задржува правото да ја одбие акредитацијата. Во такви случаи ќе бидете информирани по е-пошта.

ПРЕС АКРЕДИТАЦИЈА Read More »

ЛЕНА И ВЛАДИМИР

ЛЕНА И ВЛАДИМИР MK, RS | 95′ 29.9.2023 | 20:00 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Режисер: Игор Алексов | Актери: Тони Наумовски, Сара Климоска, Дениз Абдула Приказна за двајца избегани од општеството. Тој ја изгубил љубовта и се самоосудува на самотија. Таа, од домот за сираци, силувана, малтретирана, никогаш не почуствувала љубов. Кога ќе им се

ЛЕНА И ВЛАДИМИР Read More »

АНАТОМИЈА НА ЕДНО ПАЃАЊЕ

АНАТОМИЈА НА ЕДНО ПАЃАЊЕ FR | 150′ 28.9.2023 | 21:15 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Режисер: Жустин Трие | Актери: Сандра Хулер, Сван Арло, Мило Мачадо Гранер Во текот на претходната година, Сандра, германска писателка, нејзиниот сопруг, Французинот Самуел и нивниот единаесетгодишен син Даниел живеат самотнички живот во оддалечен град на Француските Алпи. Откако Самуел ќе

АНАТОМИЈА НА ЕДНО ПАЃАЊЕ Read More »

ПАДНАТИ ЛИСЈА

ПАДНАТИ ЛИСЈА FI, DE | 81′ 28.9.2023 | 19:00 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Режисер: Аки Каурисмаки | Актери: Алма Поисти, Алина Томников, Јуси Ватанен Двајца осаменици случајно се сретнуваат ноќе во Хелсинки и се обидуваат да ја пронајдат првата, единствена и неприкосновена љубов на своите животи. Патот кон оваа благородна цел е засенет од алкохолизмот

ПАДНАТИ ЛИСЈА Read More »

ХИМЕРА

ХИМЕРА IT, FR, CH | 130′ 27.9.2023 | 21:15 | ЦЕНТАР ЗА КУЛТУРА Режисер: Аличе Рорвахер | Актери: Џош О’Конор, Керол Дуарте, Винченцо Немолато За бандата „томбароли“, крадци (диви копачи) на артефакти од древни гробници и археолошки чудесии, Химера претставува спас од работа и сон за лесно збогатување. За Артур, Химера е жената што ја

ХИМЕРА Read More »

Scroll to Top