Manaki Brothers

Што мислам кога велам „Браќа Манаки“?

Манаки е спој на прекрасни (на прв поглед) спротивности.

Авангарда; и традиција.

Тотален хаос; и логичен редослед.

Црвен тепих; и патики.

Крајна возбуда; и огромна одговорност.

Забава; и (животна) лекција.

Скромност; и его до небо.

Слика; и приказна.

Сцена; и кабина.

Визуелен јазик; и превод.

Scroll to Top