Manaki Brothers

Награди 2023

Златна камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филм
ЏЕВАХИР ШАХИН и КУРШАТ УРЕСИН
за „За сувите треви“

Сребрена камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филм
ЧЕНГМА ЖИЈУАН
за „Само реката си тече“

Бронзена камера 300 за кинематограферска работа во долгометражен игран филм
ПАОЛО КАРНЕРА
за „Носталгија“

Посебно признание за кинематограферска работа во Официјалната програма „Камера 300“
НАУМ ДОКСЕВСКИ
за „Домаќинство за почетници“

Мала златна камера 300 за најдобра кинематограферска работа во краткометражен игран филм
МАРТА САМОЕШ
за „Галеби го параат небото“

Посебно признание за кинематограферска работа во кратометражен игран филм
СТЕФАН ЃОРГИЕВСКИ
за „Мавера“

Железна камера 300 за најдобра кинематограферска работа во долгометражен документарен филм
КАРОЛИН ШАМПЕТИЕ
за „Човек во црно“

Посебно признание за кинематограферска работа во документарен филм
ТЕО МОНТОЈА
за „Анхел69“

Мала железна камера 300 за најдобра кинематограферска работа во краток документарен филм
КРИСТИНА МУМУРИ, ЈОРГОС ВАЛСАМИС и НЕРИТАН ЗИНЏИРИЈА
за „Светло на светлината“

Кристална камера 300 за најдобра кинематограферска работа во студентски филм
ХЕЛЕНА ФИКЕРОВА
за „Осмиот ден“

Посебно признание за кинематограферска работа во студентски филм
ДАВИД БАЈЕРСКИ
за „Воскресение“

Scroll to Top